Laddar

Wemmenborn efter succédebuten

Axel Wemmenborn har tagit den långa vägen – men fick slutligen chansen i SHL. Då small det direkt.

delningar

Han har tagit den långa vägen och spelat flera säsonger i HockeyEttan. Men efter tre säsongers spel i HockeyAllsvenskan med IK Pantern fick Axel Wemmenborn chansen i SHL och Malmö Redhawks. Och vilken debut det blev. 25-åringen lyckades på något sätt peta in Redhawks 3–1-mål i den andra perioden – och succén blev ett faktum.

– Jättekul att vi fick vinna och att göra debut inför hemmafansen. Det var lite nervöst. Man är så klart vann vid att spela hockey, men det var första matchen här i Malmö och SHL-debut. Så lite extra nervöst var det, säger Axel Wemmenborn.

Senast Wemmenborn spelade för Malmö Redhawks var 2010 och han erkänner att det är speciellt att dra på sig tröjan.

– Det är ju det laget man följde när man växte upp, även om jag kommer från Kristianstad. Nej, det var jättekul, säger han.

Att han dessutom fick kröna debuten i SHL med ett mål gör det än mer speciellt.

– Jättekul att göra mål, givetvis. Det är alltid kul att göra mål. Och jätteskönt att vi vinner och tar tre poäng, säger Wemmenborn.

Om det blir någon fortsättning i Redhawks för Wemmenborn är ännu inte klart.  Men med tanke på att Robin Alvarez lämnade matchen skadad och Malmö sedan tidigare har en rad skador finns chansen.

– Jag vet faktiskt inte. Det är klubbarna som bestämmer det.

Vad gjorde du med pucken? – Den ligger därinne. Jag tror att Jens Olsson tog den.

Vad händer med den nu? – (Skratt). Vi får väl se… den får ligga kvar där. Sedan kanske mamma får den.

Wemmenborn fick också beröm av Redhawks assisterande tränare Martin Filander efter matchen.

– Han tar för sig och har visat i Pantern i flera år att han har kvaliteter. Skönt att han släpper loss och kul att han får göra ett mål, säger Filander.

SHL IF Malmö Redhawks–HV71 3–1 (1–0, 2–1, 0–0) Målen: 06.08 1–0 Max Görtz, (Nichlas Hardt, Johan Olofsson), 28.22 2–0 Erik Andersson, (Lars Bryggman, Christoffer Forsberg), 35.00 2–1 Viktor Ejdsell, (Erik Brännström, Robin Figren), 37.54 3–1 Axel Wemmenborn, (Jens Olsson, Lars Bryggman). Skottstatistik: 33–22 (11–6, 17–6, 5–8). Utvisningar: MIF: 2×2. HV: 4×2. Domare: Daniel Winge & Sören Persson. Publik: 5 451, Malmö arena.

Relaterade artiklar