Tjäna snabba pengar till skolklassen eller laget –
så lyckas ni!

Vintersäsongen är här. Det innebär att det börjat bli dags att planera inför nästa års aktiviteter med skolklassen eller idrottslaget. Men hur kan man egentligen tjäna ihop tillräckligt med pengar till lag- eller till klasskassan? Här kommer några tips på vad ni behöver tänka på.

Nu är vintern här. Förutom snö, jullov och nytt år runt hörnet börjar de allra flesta planera för klassresor och aktiviteter med idrottslaget inför nästa år. Nu kan ni som vill tjäna pengar till klassresan eller tjäna pengar till laget genom att sälja lättsålda och populära produkter till vänner och bekanta för att göra resan till verklighet. Det är en kul och lärorik aktivitet ni kan göra  tillsammans för att nå ert gemensamma mål att komma iväg. Men hur lyckas ni med er försäljning? Nedan följer några kloka råd och tips för att ni ska få en flygande start på resan mot ert gemensamma mål. 

1. Räkna på hur mycket ni behöver sälja

Det kan vara bra att börja med att räkna på en resebudget, där saker som transportkostnad, mat och logi kan ingå. När ni fått koll på kostnaderna blir det betydligt enklare för er att räkna ut hur mycket ni behöver tjäna ihop för att ro målet i hamn. Ett till tips är att välja en leverantör och partner som ger er så hög förtjänst som möjligt. Ju fler produkter ni säljer, desto mer tjänar ni per produkt, och desto snabbare kommer ni iväg.

2. Gör äventyret verkligt

Att göra resmålet mer konkret genom att prata ihop er i klassen eller laget kommer att ge er större motivation att börja sälja. När ni vet vart ni ska åka kan ni tillsammans jobba mot att nå äventyret. Populära resmål för er klassresa kan till exempel vara att besöka Tivoli i Köpenhamn eller Kolmården, om ni vill hålla er inom Sveriges gränser. När det kommer till populära cuper och turneringar i till exempel fotboll finns det en mängd olika alternativ – både i Sverige och på kontinenten. Vill ni veta vilka cuper och träningsläger som finns kan ni hitta en hel del på Cupspecialist.se.

3. Sälj med sociala medier och egen webbshop

Idag har de allra flesta en hel uppsjö med olika sociala medie-konton. Att använda till exempel Facebook för att sälja fler produkter är gratis och dessutom mycket enkelt sätt att nå ut till potentiella kunder. Ni kan till exempel starta upp er egen Facebooksida där som ni länkar till er egna webbshop. Här kan ni nå många, inte bara människor ni känner eller som finns i er närhet, utan även bekanta och bekantas bekanta. Låt vännerna, släkten och vänner till familjen veta att ni säljer produkter från förslagsvis DelikatessKungen. När ni sålt kan ni även fråga de som köpt produkterna om de kan tänkas känna andra som också är intresserade av populära delikatesser. Kom ihåg att “word-of-mouth” är den allra bästa marknadsföringskanalen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *