Vill slå världsrekord igen – Movember uppmärksammas i Malmö

Foto: Volodymyr Melnyk/Mostphotos.

Skänker alla intäkter.

delningar

Det var 2017 som världsrekordet i antalet ”shave downs” i samband med ett Movember-arrangemang slogs i MalmöClarion Hotel Malmö Live. Sammanlagt utfördes 304 slätrakningar på sex timmar. Nu vill arrangörerna göra ett nytt världsrekordsförsök. 

– Detta året kör vi än fler moment i våra "shave downs" för att man ska få den ultimata upplevelsen. I år är det inget världsrekord i antal slätrakningar så nu satsar vi på att förlänga upplevelsen för de killar som väljer att vara med och bidra. Vi står redo med fem skickliga barberare, varma handdukar och vassa knivar. Alla intäkter skänks till Movember Foundation, säger Ricard Larsson, ägare av The Barber i ett pressmeddelande. 

Evenemanget äger rum den 2 november och på plats uppmanas män att slätrakas för att stödja Movember Foundation och dessutom jobba på att växa ut en mustasch under november månad. 

- Nästan alla känner någon som har drabbats av prostatacancer eller testikelcancer, antingen direkt eller indirekt. Därför tycker vi det är viktigt att belysa ämnet och ta bort den tabubelagda stämpeln. Vi tycker att vi har kommit en bra på bit på vägen, i år infördes glädjande nog rutinkontroller på Skånes män. Om vårt arrangemang från förra året har med det att göra vet vi inte, men vi tycker det är kul att se utvecklingen, säger Jens Lyckman, VD på Clarion Malmö Live i pressutskicket. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar