Laddar

Värst i landet – skåningar vanvårdar flest djur

2015 var det bara 82 beslut från Länsstyrelsen som ledde till att personer fick djurförbud i Skåne. 2016 var Skåne fortfarande det län med flest djurförbud.

delningar

Under 2016 fattade länsstyrelserna runt om i landet sammanlagt 244 beslut om djurförbud, samtidigt som 296 åtalsanmälningar gjordes. Sett över hela landet är det en minskning jämfört med 2015. Anledningen bakom minskningen tros främst bero på att det utfördes färre djurskyddskontroller under fjolåret.

– Det skedde en förflyttning av resurser från djurskyddet till kontroller av foder- och livsmedelsproduktionen, säger Katarina Andersson, djurskyddskontrollsamordnare på Jordbruksverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Totalt kom det in nästan 13 000 anmälningar om brister i djurskyddet till länsstyrelserna under 2016. Flest anmälningar fick Skåne med 2 332 stycken.  Skåne var även det län där flest beslut om djurförbud togs, 54 stycken. Däremot är siffran en klar minskning sett till 2015 då 82 beslut om djurförbud togs.

– Alla de här anmälningarna måste hanteras på något sätt, antingen genom en kontroll på plats eller genom en administrativ handläggning. Målet är att effektivisera det arbetet, säger Katarina Andersson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?