Laddar

Vansinnesfärd slutade i frontalkrock i motsatt körfält – 5-åring skadades

Nu åtalas en 19-årig ung man för grov vårdslöshet i trafiken.

delningar

Händelserna inträffade den 1 april förra året. Den misstänkta 19-åringen körde ut på en hårt trafikerad Amiralsgatan från en påfartsväg för bussar, där högsta tillåtna hastighet var 40 kilometer i timmen.

På busshållplatsen såg flera vittnen hur bilen for fram i drygt 100 kilometer i timmen. 19-åringen kolliderade lätt med en trottoarkant vilket gjorde att fordonet sladdar ut på Amiralsgatan.

Efter ett par hundra meter körs fordonet över på gräset som separerar de två körfälten och hamnar i motsatt körfält. I motsatt körfält tar resan stopp när fordonet frontalkolliderar med en annan bil där två vuxna och två barn satt.

Familjen var överlag oskadd men en 5-årig flicka skadades i ansiktet av kollisionen och var väldigt skakad av händelsen. Målsägande berättar i förhör att fordonet körde i mellan 140 och 160 kilometer i timmen vid kollisionen.

 

Den misstänktas fordon efter kraschen. Foto: Polisen.

Enligt uppgifter från vittnen ska det ha funnits två personer i bilen men den misstänkta 19-åringen framhäver att han var ensam. Anledningen till olyckan ska enligt honom ha varit en kanin som dykt upp framför bilen.

Han har inget minne av att ha kört i en bussfil eller att hastigheten ska ha varit så hög som 160 kilometer i timmen.

19-åringen åtalas nu för grov vårdslöshet i trafiken vid Malmö tingsrätt, han förnekar brott.

 

Bilen fick stora skador. Foto: Polisen.

Relaterade artiklar