Laddar

Uppgifter utreds internt – finns filmbevis från platsen

En polisanmälan har kommit in gällande bråket efter Malmöpremiären.

1 person har regerat på denna nyheten

delningar

Efter matchen mellan Malmö FF och AIK på måndagskvällen har det framkommit uppgifter om ett bråk på ståplatstorget utanför. Uppgifterna gör gällande att något form av handgemäng har uppstått och att civilklädd polis ska ha slagit supportrar med batong.

Polisen utreder nu vad det var om inträffade och hade under gårdagen möte med Malmö FF.

– Syftet är att få till en förbättrad situation när det gäller fotboll, vi strävar efter att det ska vara bra och en folkfest. Det har kommit fram frågetecken kring incidenten, vi vet inte till 100 procent vad som utlöste bråket, det vi vet är att något har hänt och sedan blev det stökigt, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Under onsdagen kom det in en anmälan. Det är en man som befunnit sig på plats och som uppger att han blivit knuffad och slagen av ”någonting” på kroppen. Någonting som han inte ser. Ingenstans i anmälan nämns att det ska varit en polis eller en civilklädd sådan.

Polisen utreder nu händelsen men berättar att det kommer att ta tid. Någon sammantagen bild av vad som skett och varför har man inte i nuläget.

– Vi har fått in en första anmälan, det kommer möjligen fler. Internt utreder vi vad som skett och vi fortsätter arbetet med MFF.

Redan nu finns filmmaterial som polisen kommer gå igenom. Man kommer även tala med sin egen personal som befann sig på platsen och möjligen höra från vittnen på platsen.

Med tanke på att drygt 21 000 personer såg matchen är det ett stort pussel att lägga för att få en klar bild av vad som inträffade.

– Det finns filmmaterial som vi har att gå igenom. Det är angeläget att det här blir utrett på bästa sätt, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen kommer även undersöka om det finns mer filmmaterial från platsen som kan ge en tydligare bild av vad som skett.

Skulle det framkomma att polis har varit inblandad otillbörligt är det polisens särskilda utredningar-grupp som hanterar ärendet tillsammans med åklagare från särskilda åklagarkammaren.

Relaterade artiklar