Uppgift: En av Malmös mest kriminella som mördats

En man död efter skottlossning – offret är en av Malmös farligaste män, enligt Kvällsposten.

11 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid klockan 08.30 på onsdagsmorgonen larmades polis och ambulans till Södra skolgatan i Malmö med anledning av en skottlossning. På platsen anträffades en skottskadad man i 50-årsåldern. Mannen avled senare. Nu skriver Kvällsposten att den döde mannen är en av Malmös mest omtalade kriminella, enligt uppgifter till tidningen.

Han ska ha suttit i toppen på ett nätverk av personer som förekommer i många utredningar om grova brott. Den mördade mannen ska själv ha varit misstänkt för ett mord, som han senare friades för. Enligt Kvällsposten har polisens utredare beskrivit mannen som "en extremt farlig person" och han har även kallats för en av Malmös mest kriminella av polismästare Stefan Sintéus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev mannen skjuten i ryggen på nära håll och därefter i huvudet. Gärningspersonen ska ha varit klädd i svarta kläder och maskerad med en halsduk.

Förra året dömdes han till fängelse efter att ha gripits av polis med en skarpladdad pistol. Han har levt under dödshot och på onsdagsmorgonen ska han ha skjutits ihjäl utanför en förskola på Möllevången. Motivet är oklart och polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.