Ung man försökte våldta kvinna – slog och tog stryptag

. - Foto: Linus Gunnarsson

En ung man överföll en kvinna i Folkets park och försökte våldta en annan kvinna i en lägenhet. Det var bara några timmar mellan händelserna.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 20-årsåldern stod åtalad vid Malmö tingsrätt misstänkt för två fall av försök till våldtäkt. Han döms i det ena fallet och i det andra döms han istället för misshandel. Det var den 3 februari 2019 som händelserna utspelade sig.

Mannen hade haft kontakt med en kvinna via telefon sedan tidigare. En morgon ville mannen träffa kvinnan, hon var motstridig till en början men efter ett tag lät hon mannen komma in i lägenheten.

Väl inne i lägenheten blev mannen mer och mer påstridig samt närgången. När kvinnan väl sa åt mannen att gå därifrån blev han våldsam. I förhör berättar kvinnan hur mannen tog strypgrepp på henne, satte en handduk över hennes mun och slog henne i ansiktet. Hon lyckades knuffa bort honom tillfälligt, då slet han in henne i sovrummet.

Kvinnan berättar vidare i förhör att mannen slet av hennes byxor och trosor men att hon lyckades streta emot. Mannen ska då ha slagit en kaffekopp i huvudet på henne och därefter ett dricksglas mot hennes näsa så att hon började blöda. Kvinnan bad om att få torka bort blodet i köket vilket hon fick. Där lyckades hon ringa hon 112 och mannen sprang sedan från lägenheten.

Tingsrätten anser att kvinnan har lämnat en trovärdig och tillförlitlig berättelse. Mannen har setts vid en övervakningskamera på adressen vilket binder honom till platsen. På en flaska i lägenheten fann man även DNA från mannen. Angående kvinnans skador menar mannen att hon åsamkat dessa på sig själv. En granne har berättat i förhör hur hon under natten vaknade av skrik och gråt från lägenheten bredvid.

Bara någon timme innan våldtäktsförsöket har mannen överfallit en annan kvinna i Folkets park. Han följde efter kvinnan, slog henne och försökte dra in henne mot en dold plats. När han tog kvinnans mobiltelefon rev hon mannen och lyckades till slut komma undan. Mannens DNA kunde senare hittas på kvinnans nagel.

Enligt tingsrätten är det dock inte styrkt att mannens avsikt var att våldta, därför döms han för misshandel i det fallet.

Han döms till ett år och nio månaders fängelse för försök till våldtäkt och misshandel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar