TV: Polisen söker tips efter mordet på Södra Skolgatan – släpper film

En person av intresse för polisen har uppehållit sig i ett trapphus på Södra Skolgatan dagar innan mordet.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisen söker tips om mordet på Södra Skolgatan i Malmö där en man i 50-åldern sköts ihjäl. Mannen som mördades är Saleh Hadri.

Saleh Hadri kommer ut från sin port, där blir han beskjuten med flera skott och avlider kort därefter. Ett flertal vittnen observerar hur skytten hoppar in som passagerare i en väntande svart SUV, som lämnar platsen omgående.

Det visar sig senare att skyltarna på bilen är anmälda som stulna någon gång under tidsperioden 9-10 december.

Enligt vittnesuppgifter kan bilens flyktväg följas fram till korsningen Rådmansgatan och Carl Gustafs väg. Bilen kör från Södra Skolgatan in på Möllevångstorget. Från Möllevångsgatan fortsätter bilen in på Nikolaigatan och sedan in på Smedjegatan. Därefter svänger bilen in på Rådmansgatan, vänster fil för att köra ut på Carl Gustavs väg. Därefter tappar vittnen bilen.

Foto: Polisen

Flyktbilen anträffas senare på Pilåkersvägen i Malmö, nära korsningen med Marieholmsvägen. Det är en Fiat Freemont, som blivit stulen redan i december 2017. Var den befunnit sig, och vem som använt sig av bilen under perioden december 2017 till 12 december 2018 är oklart.

Foto: Polisen

Det har gjorts diverse fynd i bilen och spår har säkrats. Polisen är intresserad av iakttagelser som gjorts av, eller kring ovan nämnda fordon under den ovan nämnda perioden.

Polisen söker även efter personer som är av intresse för utredningen. Flera vittnen berättar att offret kan ha haft sällskap med, alternativt mötts upp av, två okänd män strax utanför hans port, precis innan skottlossningen utbryter. Dessa två personer är intressanta för polisen och dessa vill man ha kontakt med.

Utifrån polisens källor framkommer det uppgifter om en viss person som kan vara av intresse för utredningen. Han har observerats i närheten av offrets bostad redan den 3 december 2018. Han ska ha uppehållit sig en längre tid i ett trapphus på Södra Skolgatan. Personen har en tröja på sig där det står GANT på med stora bokstäver.

Nu vädjar polisen efter uppgifter och tips om personerna och fordonet ovan. Man söker även tips från allmänheten som gjort övriga observationer som kan kopplas till det aktuella brottet.

Om man har uppgifter att lämna med anledning av mordet ska man kontakt polisen på 114 14.

Det var på onsdagsmorgonen den 12 december 2018 som polis och ambulans larmades till Södra skolgatan i Malmö med anledning av en skottlossning.

När patrullerna anlände till adressen anträffades en skottskadad man i 50-årsåldern. Drygt en timme senare bekräftade polisen att mannen hade avlidit.

– Vi får in flera samtal om skottlossningen och vi jobbar nu med att prata med eventuella vittnen och lokalisera personer som kan ha sett händelsen eller delar av händelseförloppet, sa Maya Forstenius, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd, strax efter händelsen.

Det visade sig senare att den döde mannen var en av Malmös mest omtalade kriminella personer, Saleh Hadri. Han ska ha suttit på toppen av ett nätverk av personer som förekommit i flera utredningar om grova brott. Mannen har beskrivits som en "extremt farlig person" och även kallats för en av Malmös mest kriminella av polismästare Stefan Sintéus.

Aftonbladet rapporterade vid tillfället att mannen ska ha blivit skjuten i ryggen på nära håll och därefter i huvudet. Gärningsmannen var klädd i svarta kläder och maskerad med en halsduk.

Mannen har levt under dödshot och sköts ihjäl utanför en förskola på Möllevången.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar