Laddar

TV: Malmöpolisen rasar mot clownskräcken: ”Obehagligt”

Clownskräcken har nått Sverige – men ännu inte Malmö om man ska tro polisen. "Vi har inte fått in några anmälningar", säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

delningar

Världen över sprider vitsminkade läskiga clowner panik och skrämmer små barn och vuxna. Fenomenet har nu även kommit till Sverige där clowner har härjat på flera orter.

Polisen i Malmö har dock inte hört om något fall i stan där clowner sprider skräck bland folk. – Vi har inte fått in några anmälningar i Malmö, säger polisens presstalesman Eva-Lotta Hermansson Truedsson, som dock inte håller det för osannolikt att det kommer.

– Vi är förberedda på det, det är dessutom snart halloween, Fast det hela är väldigt obehagligt så vi hoppas att vi slipper det.

Hur ser polisen på den här nya trenden? – Man undrar ju vad det är med vissa människor. En clown ska ju vara rolig och vända sig till främst barn.

Se tv-klipp ovan när clownskräcken kom till Sverige.

 

Här är förklaringen bakom clownskräcken: Rapporter om läskiga clowner har de senaste åren rapporteras från länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Nya Zeeland och Kanada. Men det är inget nytt fenomen. Redan 1981 varnades grundskoleelever i Massachusetts i USA för hotfulla clowner i en svart bil.

Årets clownpanik sprids som en löpeld över världen. I USA har det till exempel kommit rapporter från delstater som Kentucky, Alabama och North Carolina och den brittiska polisen har fått in tiotals rapporter om att människor i clownkläder, ibland beväpnade med knivar, agerat misstänkt eller jagat barn.Det är oklart vad som startat clowntrenden. Vissa menar att den härstammar från uppmaningar i sociala medier, andra har föreslagit att det är ett marknadsföringstrick inför någon ny skräckfilm. På senare tid har det även kommit till Sverige. Källa: The Washington Post

Relaterade artiklar

Tre gripna efter grov stöld

Tre gärningsmän kunde gripas efter att ha försökt stjäla byggnadsställningar för hundratusentals kronor.