Laddar

TV: Här hyllar polisen civilpersonens ingripande

Offren var kända av polisen: "De figurerar i miljöer som vi jobbar aktivt mot".

delningar

Under morgonen höll polisen presskonferens gällande dödskjutningen under torsdagkvällen.

Sedan tidigare vet vi att en 28-årig man är anhållen misstänkt för mord och mordförsök. En person skadades allvarligt och vårdas nu på sjukhus. Den andra avled på platsen.

– På Eriksfältsgatan anträffas en livlös man, denna man visar sig vara avliden. En kort stund senare visar det sig att en allvarligt skottskadad man kommit in till sjukhus, säger Erik Jansåker, lokalpolisområdeschef för område söder.

De två männen är kända av polisen.

– De figurerar i miljöer som vi jobbar aktivt mot.

Den skottskadade mannen tog sig inte till sjukhus av egen kraft. En förbipasserande hade stannat till och uppmärksammat att mannen var allvarligt skadad. Denna privatperson har sedan tagit en personbil, som hade flertal skotthål, och kört den skadade till sjukhus.

– Bilen med skotthål är den bil som har varit aktuell vid brottsplatsen på Erikfältsgatan och som befann sig på Universitetssjukhuset i Malmö. Den är tagen i beslag och teknisk undesökning på plats är genomförd.

– Den förbipasserande tar den skadade till sjukhus illa kvickt, innan polis och ambulans kommit till platsen, säger Erik Jansåker.

Vad säger du om privatpersonens agerande?

– Med tanke på omständigheterna får man säga att det är ett rådigt ingripande. Det är en handlingskraftig människa som snabbt och lätt gjort en bedömning. Det ska man högakta den individen för, han kan ha räddat livet på mannen.

 

Relaterade artiklar