Teknikens och Sjöfartens hus stängs

Andreas Rasmusson / Malmö Museer

Så ska det byggas om:

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På måndag, den 14 januari, stängs Teknikens och Sjöfartens hus, Malmö Museer, för ombyggnad. Bland annat byggs en ny entré, nya toaletter och ett kapprum. Huset planeras öppna igen i september 2019.

– Antalet besökare till huset har ökat under flera år och väntas öka ytterligare när Wisdome-satsningen öppnar för publik under 2020. Därför byggs huset om för att klara belastningen, förbättra tillgängligheten och för att kunna erbjuda våra besökare en bra vistelse i huset även fortsättningsvis, säger Malmö Museers chef Katarina Carlsson i ett pressutskick.

I övrigt har Malmö Museer öppet som vanligt. Slottsholmen inklusive Akvariet och Malmöhus slott har öppet, liksom Restaurang Wega. Under våren och sommaren kommer museet att erbjuda aktiviteter och utställningar på slottets borggård, och delar av experimentariet Idéplaneten flyttar också till Slottsholmen.

FAKTA

Om Wisdome-satsningen

Malmö Museer mottog 2017 en donation från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse till visualiseringsteknik. Syftet med donationen är att etablera en dom och en mötesplats för visualiseringar, vetenskapskommunikation och interaktivt digitalt lärande. Satsningen som är nationell går under namnet Wisdome och omfattar ytterligare fyra science centers i Sverige: Tekniska museet i Stockholm, Visualiseringscenter C i Norrköping, Universeum i Göteborg och Umevatoriet i Umeå.

Genom Wisdome vidareutvecklas medverkande science centers till innovativa mötesplatser för forskning, näringsliv, offentliga aktörer, idéburen sektor, skolor och allmänhet. Malmös profilområden blir hållbar utveckling och digitala spel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar