Laddar

Supernollan: ”Hade jag aldrig kunnat drömma om”

Oscar Alsenfelt är ryktenas man – och SHL:s bästa målvakt. Mot Karlskrona kom hans sjunde nolla för säsongen. "Ibland vet jag knappt själv vad jag gör", säger han.

delningar

Malmö Redhawks tog en välbehövlig trepoängare borta mot Karlskrona HK. Lagets bägge mål kom att bli omdiskuterade – och domarna var allt annat än omtyckta i ABB Arena. Någon annan som kom att bli omdiskuterad var Oscar Alsenfelt – som höll sin sjunde nolla för säsongen.

– Det hade jag aldrig kunnat drömma om. Helt klart, säger Oscar Alsenfelt.

SHL:s rekord är från 2003/2004 när Linköpings Fredrik Norrena lyckades med bedriften att hålla nollan i hela nio matcher. Dit är det nu bara två matcher för Alsenfelt.

– Fast det känns som att varje nolla är sjukt svår alltså. Bara för att man har hållit sju betyder inte det att man kan hålla nio. Det är helt fantastiskt, det trodde jag inte. Men det där rekordet kan jag inte ens tänka på, det kommer bli svårt att få två, tre till, säger Alsenfelt.

Det var Oscar Alsenfelt som höll kvar Malmö Redhawks i matchen. I första perioden stod han för två räddningar som var i absolut världsklass.

– Jag vet inte, jag bara slängde ut ett ben på den första. Man är lite inne i flyt nu. I bland vet jag knappt själv vad jag gör, säger han.

Men du räddade en puck till därefter? – Ja, målvaktstränaren sa att jag tog den med plocken. Men det visste jag knappt själv om. Jag flaxade mest till.

I dagarna har det spekulerats kring Alsenfelts vara eller icke vara i Redhawks i framtiden. Han ska i dagarna prata med sin agent för att scanna av läget.

– Jag ska prata med honom i början på nästa vecka. Det blir första gången, så då får jag höra lite vilka som är intresserade, säger Alsenfelt.

Hur ofta har du kontakt med honom? – Det blir första gången nu. Han har frågat mig när jag vill veta och då har jag sagt i slutet på januari. Det är vad vi kommit överens om.

Finns det någon annan klubb i SHL än Malmö, eller är de the one and only? – Nej, jag skulle inte säga att något lag är one and only. För man måste kolla på konkreta bud när de kommer. Det kan skilja jättemycket och Malmö har en målvaktssituation som är lite annorlunda med kanske tre redan signade målvakter.

Med en tredje tänker du på Tex Williamsson? – Ja, precis. Om det nu stämmer, men det vet jag ju inte.

Oscar Alsenfelt igen:

– Återigen, jag vet inte. Det är klart att Malmö har en jättespeciell plats i mitt hjärta. Jag kommer härifrån, jag har min familj här och är jättegod vän med Sylvegård. Det är klart att Malmö ligger nära till hands när man tittar på sina bud. Men jag ska inte stå här och säga att det bara är Malmö för så fungerar det inte.

Just Tex Williamsson uppges redan vara klar för Malmö Redhawks. Något som MrMadhawk avslöjade tidigare under torsdagen. Alsenfelt känner till honom sedan länge tillbaka.

– Jag tränade faktiskt med honom i Växjö Lakers. Då var han junior. Det har hänt mycket med honom sedan dess, med mig med för den delen. Han har fått mer erfarenhet och fått självförtroende. Men han har alltid varit en bra målvakt, det har man sett, säger Oscar Alsenfelt.

SHL Karlskrona HK–Malmö Redhawks 0–2 (0–1, 0–1, 0–0) Målen: 19:40 0–1 Andreas Thuresson, (Ilari Filppula, Noah Welch), 39:04 0–2 Fredrik Händemark, (Ilari Filppula, Oscar Alsenfelt). Skottstatistik: 30–19 (5–12, 17–4, 8–3). Utvisningar: KHK: 4×2 MIF: 3×2 Publik: 3 803, ABB Arena.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?