Laddar

Storstjärnan vägrade intervjuas efter fiaskomatchen

Mästarnas fiasko: Åkte på storförlust mot Kalmar

delningar

Den regerande svenska mästaren Malmö FF har varit starkt ifrågasatt efter en svag inledning på årets allsvenska.

Efter 0–3-förlusten mot Djurgården gav hemmasegern senast mot Brommapojkarna (3–1) mästarna lite andrum.

Men i söndagens bortamatch mot Kalmar FF kom ett nytt stort bottennapp av MFF. Efter en mardrömshalvlek låg Malmö FF under med 3–0 i paus (!) – och laget var ordentligt skärrat.

– Det var en rejäl avstämning, sa tränaren Magnus Pehrsson till C More om hur snacket gick i MFF:s omklädningsrum i halvtid.

I den andra halvleken försökte MFF gå framåt för att skapa liv i matchen igen, men reduceringsmålet kom aldrig och Kalmar vann till slut matchen med 3–0.

Efter matchen vägrade storstjärnan och lagkaptenen Markus Rosenberg bli intervjuad av C More.

I stället fick Magnus Pehrsson ställa upp.

– Det blir svårt att landa den här. Vi går på alla smällar som vi kan i den första halvleken, suckade MFF-tränaren.

Han syftade bland annat på Måns Söderqvists mål till 1–0, där Kalmaranfallaren slog in bollen med armen och därför borde ha dömts bort.

– Det kändes som en sån dag där Kalmar har ordentlig medvind, men där vi inte heller har gjort vår läxa och förlorar de här duellerna i straffområdet och det blir för kostsamt i dag, säger Magnus Pehrsson.

På frågan om hur han påverkas av pressen från runt omkring efter den jobbiga inledningen svarar han så här:

– Det är inte så mycket att fundera på. Jag står pall i det. Jag vet att mitt jobb är att få huvudena positivare, bättre och tuffare tills på torsdag (ny match mot Djurgården reds. anm.). Så det finns inte så mycket att fundera på omvärlden, den vet vi hur den ser ut. Det gäller att prestera bättre, helt enkelt, säger Magnus Pehrsson.

Malmö FF parkerar på tionde plats i tabellen med åtta poäng på sex matcher.

Allsvenskan, omgång 6 Kalmar FF–Malmö FF 3–0 (3–0) Målen: 1–0 (27) Måns Söderqvist, 2–0 (33) Viktor Elm, 3–0 (45+1) Hiago. Varningar, MFF: Johan Dahlin, Behrang Safari, Oscar Lewicki. Publik: 7 047 åskådare (Guldfågeln Arena).

Malmö FF: Johan Dahlin (mv) – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari (ut 58) – Sören Rieks, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Arnor Traustason (ut 79) – Markus Rosenberg (K), Alexander Jeremejeff (ut 58). Ersättare: Egzon Binaku (in 58), Carlos Strandberg (in 58), Samuel Adrian (in 79).

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?