Laddar

Storbrand på vind – boende evakuerades

Branden begränsas till vinden och är under kontroll. - Foto: Läsarbild

(Uppdaterad 16:15) Boende fick evakueras till Stadshuset efter en kraftig brand i lägenhetshuset. Polisen misstänker mordbrand.

delningar

Strax efter klockan 02 under natten mot lördag inkom larm om brand i ett bostadshus på Friisgatan vid Möllevången. Branden hade startat på vinden och enligt räddningstjänsten har en person ha blivit förd till sjukhus. Det ska ha rört sig om lindriga skador.

Utöver det så blev samtliga boende i huset evakuerade till Stadshuset. Flera närliggande verksamheter och företag har också skänkt förfriskningar till de boende under dagen, medan räddningsinsatsen pågått i lägenhetsbyggnaden.

– Man har begränsat branden till vinden, där kommer vi arbeta fram till middag, eftermiddag. Men branden är under kontroll, det finns ingen mer prognos jag kan ge om tiden, säger Torgny Althin vid 12.00-tiden.

Enligt räddningstjänsten ska inte branden påverka lägenheterna utöver eventuella rökskador.

Gatorna runt byggnaden har varit avspärrade under natten och har fortsatt svår till ingen framkomlighet. Vad som orsakade branden är fortfarande oklart men ärendet har rubricerats som misstänkt mordbrand. Först när branden är helt släckt och platsen har svalnat kan polisen genomföra en teknisk undersökning för att fastställa brandorsaken.

Vid 15.30-tiden ska räddningstjänsten ha börjat avveckla sig från platsen och flera boende i brandhuset kunde börja återvända hem igen.

Relaterade artiklar