Laddar

Stora polisresurser sätts in för misstänkta mordförsöket

Den knivskadade mannens tillstånd är fortfarande allvarligt men rapporteras vara stabilt.

delningar

Under tisdagen klockan 20.36 kontaktar personal på akuten i Malmö polisen. En man i 20-årsålden har inkommit allvarligt skadad. Strax därefter inkommer uppgifter om ett bråk i eller vid Folkets Park. Händelserna kopplas samman.

Flera polispatruller skickas till området. Händelsen rubriceras som mordförsök och polisen lägger då extra mycket resurser i inledningsskedet.

– Det är väldigt mycket personal inblandad, dels vid sjukhus och dels i området. I ett tidigt skede försöker vi fånga upp så mycket uppgifter som möjligt så det är väldigt mycket folk involverat. Efter de stora insatserna blir det något färre, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. Man har inte heller kunnat konstatera brottsplatsen. Polisen kommer idag att söka efter brottsplatsen och om den upptäcks kommer delar av parken att spärras av. Man kommer även att söka eventuell kameraövervakning i området.

Den skadade mannens tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt, han kommer med stor sannolikhet att höras under dagen.

Mannen fördes till sjukhus av flera personer i en privatbil. Dessa personer är polisen oerhört intresserade av att komma i kontakt med men även andra som rört sig i området.

– Vi ser det som troligt att det finns personer som sett eller känner till mer om händelsen. Alla iakttagelser är av intresse på inne i och utanför parken.

Allmänheten uppmanas att kontakta polis på telefonnummer 114 14 om man har uppgifter att lämna.

Relaterade artiklar