Statsministern inför internationell konferens för antisemitism – i Malmö

. - Foto: Mostphotos

Stefan Löfven: "Med denna konferens fortsätter vi vårt viktiga arbete att motverka antisemitism."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under fredagen meddelande statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer att arrangera Malmökonferensen 27 till 28 oktober år 2020. Syftet med konferensen är att motverka och bekämpa antisemitism, samt föra vidare minnet av Förintelsen.

– Med denna konferens fortsätter vi vårt viktiga arbete att motverka antisemitism. Var än antisemitismen finns, och hur den än uttrycks, så ska den belysas och bekämpas. Jag är glad att Malmö stad vill ta sig an detta tillsammans med regeringen, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Malmö och Skåne har en speciell historia kopplad till Förintelsen. Judar som flydde över Öresund under andra världskriget kom till Malmö och det var här Folke Bernadottes vita bussar med överlevande från koncentrationslägren togs emot. Många av dem stannade i Malmö resten av sina liv.

– Jag välkomnar att statsministern och regeringen har valt Malmö som värdstad för denna viktiga internationella konferens. Jag är övertygad om att stadens goda samarbete med Judiska församlingen har spelat in i regeringens bedömning. Jag vet att vi från alla parter ser det här som ett viktigt tillfälle för oss att bidra till ökad förståelse och respekt för varandra, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar