Laddar

Stal bil av äldre – körde av vägen direkt

Foto: Mostphotos & Petter Arvidsson / Bildbyrån.

Några veckor tidigare hade den åtalade mannen även attackerat såväl en ordningsvakt som en kvinna. Under torsdagen dömdes han för totalt nio olika brott.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 30-åriga mannen ville ha en bil att köra med och försökte därför lura till sig bilnycklar vid ett äldreboende i Malmö. Han plingade på hos flera bostäder, fram tills ett äldre par öppnade och släppte in honom.

30-åringen lurade till sig parets bilnycklar genom att säga att han kom från ett vaktbolag och skulle stänga av deras bilalarm. Innan han gick mot parkeringen hade han även kommit över en mobiltelefon, klocka och en keps från bostaden.

Men 30-åringens färd med bilen slutade inte som han hade tänkt sig – nästan omgående körde han av vägen. Han greps senare samma dag, och var då påverkad av narkotika.

När han ställdes inför domstol på torsdagen hade flera åtalspunkter tillkommit. Dels åtalades han för två brott mot det äldre paret - tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov stöld. Men han åtalades även för bland annat misshandel, våldsamt motstånd, narkotikabrott och våld mot tjänsteman.

Det sistnämnda brottet inträffade en dryg vecka innan han lurade till sig bilen, sedan han skallat och sparkat en ordningsvakt som försökte sätta handfängsel på honom. Vid mitten på maj hade han även attackerat en kvinna genom att dra henne i håret och slå henne. Angreppet ledde till att kvinnan svimmade under en kort stund.

30-åringen har erkänt brotten mot det äldre paret och han har även erkänt såväl rattfylleri som olovlig körning och ringa narkotikabrott. Däremot har han nekat till brott mot ordningsvakten, och hävdat att han själv blev utsatt för övervåld.

Malmö tingsrätt dömer honom till tio månaders fängelse för totalt nio olika brott. Han ska även betala ett skadestånd på lite drygt 34 000 kronor till två olika personer, bland annat den kvinna som han attackerade.

Han har suttit frihetsberövad sedan den 9 juni och kommer stanna bakom galler fram tills dess att domen vinner laga kraft.

Relaterade artiklar