Stadion fyller 60 – Hyllas med utställning

Foto: Pressbild.

Har tjänat Malmö i 60 år.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I år fyller Malmö stadion 60 år. Malmö stad beskriver det som en epok med ett oskrivet slut som nu Malmö stadsarkiv uppmärksammar med en utställning. 18 december är det vernissage för Stadsarkivets nya utställning ”Malmö stadion: Från VM-arena till rivningsprojekt?”. 

– Utställningen väver samman berättelser från svunna tider med fotografier, föremål och arkivhandlingar. Bland annat kommer Carl Lewis löparskor att visas upp, säger Josef Gersner, arkivarie på Malmö stadsarkiv i ett pressmeddelande.

Under invigningskvällen kommer det dessutom att bjudas på föredrag med MFF-legendaren Lena Videkull på ämnet ”Damfotboll: En framgångssaga?”

När Stadion invigdes 1958 var 8 886 föreningar anslutna till Riksidrottsförbundet och den moderna tävlingsidrotten ett faktum. Antalet utövare hade ökat explosionsartat och så även åskådarna.

– Det är i ljuset av denna framgångssaga som vi vill berätta om Malmö stadions tillkomst och historia. I 60 år har nu stadion tjänat Malmö och varit en plats för idrott och starka känslor säger Linus Sollin, arkivpedagog på Malmö stadsarkiv

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar