Stadion får nytt gräs – Gamla mattan delas ut

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN

Ska rulla ut färdig hybridplan.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter fyra år med Stadions nuvarande gräsmatta är det nu dags att byta ut den prisbelönta gräsmattan mot en hybridgräsplan. 

Det nya underlaget består av en bottenmatta med artificiella strån som fylls på med sand och gräsväxt. Mattan kommer att läggas av leverantören GML Sport vid månadsskiftet. Tanken är att mattan ska vara i toppskick direkt till sextondelsfinalen i UEFA Europa League

– Det är en enorm utmaning att få en vanlig gräsplan i Malmö spelklar i februari.  När vi tittat på olika alternativ har vi kommit fram till att det bästa är att rulla ut en färdig hybridplan. Den är mer tålig för spel under vinterhalvåret och ger en jämnare spelyta, säger Christoffer Persson, fastighetschef, Malmö FF i ett pressmeddelande. 

Nu ligger MFF:s kommande gräsmatta och värmer sig i ett växthus i Odense. Den kommer att köras till Malmö på en lastbil och rullas ut helt färdig. 

– Vi har lärt oss mycket av att jobba med träningsplanen och förändrat en del i skötseln med tiden. Vi känner oss trygga i att det här kommer att bli ett lyft för Stadion och laget, säger Christoffer Persson.

Den artificiella delen av den nya mattan har en livslängd på omkring tio år. Under fredagen den 18/1 från klockan 12.00 kan de supporters som vill hämta en delar av den gamla gräsmattan hem utanför MFF Shoppen. Enligt MFF är det först till kvarn som gäller

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar