Spelstopp på Malmö IP – konstgräset underkänns av Uefa

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178

Den dåliga bollstudsen är främsta anledningen till beslutet.

delningar

Konstgräset på Malmö IP är i så pass dåligt skick att alla matcher stoppas tillsvidare. Det här drabbar både Malmö FF och FC Rosengård som nu behöver se sig om efter andra arenor att spela sina träningsmatcher på. Beslutet kom efter att Uefa skulle certifiera planen dagarna före jul då det upptäcktes att bollen inte studsade så högt som den borde.

– Det rörde sig om någonstans mellan en halv och en meter för dålig studs, berättar stadionområdets enhetschef Håkan Zetterstrand, till Sydsvenskan.

Leverantören av konstgräset menar att underlaget blir bättre ju mer det används – att det då packas och ger en bättre studs. Till Sydsvenskan uppger Zetterstrand att de bland annat hittat bubblor och en försänkning i mattan som inte ska finnas där.

Eftersom inte garantierna gäller om konstgräset används för matcher innan en slutbesiktningen är klar så kommer inga träningsmatcher att spelas där tills vidare.

Det råder nu frågetecken kring var tränings- och cupmatcher för FC Rosengård dam/herr samt MFF ska spelas.

– Vi vill spela på IP, men får nu sätta alternativa planer i verket tills vidare, säger MFF:s vd Niclas Carlnén, till tidningen.

För Malmö FF:s del innebär det här att cupspelet kommer behöva förläggas till antingen Limhamn eller Klostergården i Lund.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar