Laddar

Spårarbete drabbar Mellofesten i Malmö: ”Var ute i god tid!”

Inför Melodifestivalen på Malmö Arena är det två arbeten som ställer till det i tågtrafiken.

delningar

Melodifestivalen i Malmö på lördag väntas i vanlig ordning bli en stor folkfest med tusentals på plats. Men att ta sig dit i tid kan vara knepigt för dem som inte räknat med förseningar.

Under helgen fortsätter arbetet på Södra stambanan mellan Lund och Hässleholm.

– Man totalstänger där så vi kan inte köra några tåg hur gärna vi än vill, det är tvärstopp men det finns ersättningsbussar, berättar Mats Olsson, affärsutvecklare tåg Skånetrafiken.

Arbetet på den linjen är välbekant för många resenärer med tanke på att det inledes i början av 2016.

Men ytterligare ett hinder har dykt upp i Lund:

– Dessutom gör vi vid ett av spåren i Lund. Öresundstågen som normalt sett går till Göteborg får inte plats och kommer att föras fram på Lommabanan upp till Kävlinge.

Dessa arbeten kan alltså innebära förseningar. Skånetrafiken har tagit in extrabussar i Lund för lördagen som står i ”standby”.

– Vi har inte tagit in extra tåg. Vi har byggt ut så mycket de senaste åren att vi inte behöver förstärka, säger Mats Olsson.

Har ni några råd till resenärer som ska ta sig till Melodifestivalen?

– Titta i reseplaneraren hur avgångarna går. Var ute i god tid! För det kommer naturligtvis att ta längre tid att åka buss istället för tåg. Sen finns även de gula regionbussarna att tillgå.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?