Laddar

Spara pengar på hotell: Så undviker du fällorna

Resesajterna höjer ofta ditt pris när du bokar på nätet. Så här sänker du priset.

delningar

Fler och fler svenskar bokar sina resor direkt på nätet via dator, surfplatta eller mobilen.

Problemet med hotell- och flygbokningssajter är att de ofta spårar platsen du surfar från. Därefter höjer de priserna baserat på din sökhistorik och vart du befinner dig, enligt vpnMentor.

Därför kan det vara en bra idé att rensa dina cookies om du vill få bästa möjliga pris när du bokar resor.

Prisjämförelsesajter kan spåra din plats på fyra olika sätt:

1. Cookies (kakor) – spårar och lagrar din internethistorik. 2. IP-adress – är det enklaste sättet för resesidor att upptäcka din plats. 3. Mobilsurfning – GPS-funktionen på din mobiltelefon kan dela din plats. 4. Wi-Fi – Om du ger webbsidor behörighet kan de se din plats via din Wi-Fi anslutning.

Genom att använda sig av ett virtuellt privat nätverk, ett så kallat VPN, kan man ändra sin IP-adress till ett land med lägre genomsnittslön. På så sätt blir priset för hotell och flyg ofta billigare, enligt vpnMentor.

Ett annat tips för att spara pengar är att inte åka under högsäsongen. Överväg istället att boka hotell eller flyg under lågsäsongen för billigare priser.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?