Laddar

Skavanker – då får juniorerna chansen i Redhawks

Flera spelare dras med småskador i Malmö Redhawks – då kommer flera juniorer att få chansen.

delningar

Ja, det var verkligen allt annat än publikfriande ishockey som utspelade sig i Malmö Arena den här måndagskvällen. Malmö Redhawks föll till slut mot Örebro efter förlängning. Peter Andersson var inte särskilt nöjd med sitt lags insats.

– Vi är inte där vi vill vara. Trevande, oroligt och passivt tycker jag. Men det har vi bäddat för själva också. Mycket av det vi gör ser väldigt tveksamt ut, säger Peter Andersson och fortsätter:

– Tredje perioden är mer åt det hållet vi vill spela. I overtime blir det en utvisning och Örebro kan sätta den.

Men Malmö Redhawks har inte alltför långa tid att deppa. Redan på tisdagskvällen är det ny match – då mot tjeckiska Brno i CHL:s sista omgång. Men efter mycket matchande på kort tid dras flera spelare med skador i Redhawks.

– Vi har en del skavanker på en del spelare som inte kan spela i morgon. De kommer naturligtvis inte spela så vi kommer ta upp lite ju juniorer, säger Andersson.

Är det klart vilka som inte kommer spela? – Inte riktigt… Jag behöver gå in och verkligen prata med en del spelare för att se vad vi har, och vad vi får ut av det. Vi vill inte chansa med några spelare.

Är det klart vilka juniorer som kommer få chansen? – Några är väl klara, men vi får väl släppa det sedan, exakt vilka det är. Det är inte riktigt klart hur många det blir, men det kan bli fyra-fem stycken.

Matchen mot Örebro var Malmö Redhawks femte på drygt en och en halv vecka. Men Peter Andersson menar att det är snarare det mentala som sliter mest.

– Jag tror inte att vi är ”konditionsslitna”. Men det blir mentalt när det ska spelas så mycket. Jag tycker att vi borde kunna hantera det, annars tränar vi ju hela tiden, och vi tränar tuffare än vad vi spelar. Men det är klart – det blir extra påfrestning när det är matcher, säger han.

Sliter det mentalt på dig med? – Det kan jag väl inte påstå att det gör. Det är ju det här vi håller på med – det är kul med matcher och vi vill spela matcher.

 

SHL IF Malmö Redhawks–Örebro HK 2–3 e. före (0–1, 1–1, 1–0, 0–1) Målen: 14.00 0–1 Jere Sallinen, (Sakari Manninen, Gustav Backström), 31.16 0–2 Viktor Ekbom, (Tylor Spink, Tyson Spink), 37.12 1–2 Fredrik Händemark, (Daniel Zaar, Nils Andersson), 54.49 2–2 Andy Miele, (Johan Olofsson, Nils Andersson), 61.47 2–3 Tyson Spink, (Jonathan Andersson, Tylor Spink). Skottstatistik: 22–31 (3–8, 6–10, 13–11, 0–2). Utvisningar: MIF: 3×2 1×10. ÖHK: 4×2. Domare: Mikael Sjöqvist & Mikael Holm. Publik: 4 564, Malmö Arena.

Relaterade artiklar