Laddar

Situationen spårade ur – poliser attackerades av fyrverkerier

Kvinnan åtalas nu. Försatte grannarna i fara när lägenheten tog fyr.

delningar

Kvinnan i lägenheten misstänktes inte må bra och att det fanns en risk att hon skulle skada sig. När polisen försökte bryta upp dörren exploderade något i dörröppningen, det rapporterar Hem & Hyra.

“Plötsligt smäller det till och ett starkt vitt sken lyser upp glipan och det stänker ut tusentals gnistor i trapphuset”, berättade senare en av poliserna, skriver tidningen.

Den andra polisen av de tre på platsen beskrev en varm tryckvåg som träffade ansiktet. Hen trodde först att någon sköt mot dem med ett vapen. 

Händelserna inträffade för nästan två år sedan och nu åtalas kvinnan för försök till grov misshandel och allmänfarlig vårdslöshet. 

Enligt åklagaren avfyrade kvinnan fyrverkeripjäsen mot poliserna, men istället ska pyrotekniken ha antänt lägenheten. Utredaren menar att den efterföljande branden innebar fara för grannarna och hyreshuset. 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?