Laddar

SHL-lånet: ”En av de roligaste säsongerna någonsin”

IK Pantern var piskat att vinna mot Tingsryd – samtidigt som Västervik plockade poäng av AIK. Men laget föll och nu väntar endast en betydelselös match hemma mot Timrå. "Segt", säger Jacob Cederholm.

delningar

IK Pantern har imponerat under säsongen och tog sig till SHL-kval. Väl där har det inte gått som de tänkt sig och laget har förlorat två av tre matcher. På söndagskvällen föll de mot Tingsryd och nu återstår bara en match kvar av säsongen.

– Det känns så klart riktigt segt nu. Men det här är kanske mer än vad vi har förväntat oss under säsongen ändå, säger lånet från HV71, Jacob Cederholm och fortsätter:

– Vi började hyfsat och fick in en balja. Men sen började vi slarva och gjorde inte grejerna som gjort oss framgångsrika.

Nu väntar en betydelselös match mot Timrå? – Vi kommer så klart att spela för klubbmärket på tisdag, men också för fansen. Vi kommer köra på för fullt.

Och för dig kan det bli sista matchen med gänget? – Ja, det ska bli riktigt tråkigt att lämna alla killarna. Gemenskapen vi har därnere är fantastisk. Det är en av de roligaste säsongerna jag någonsin har haft och jag är tacksam över att ha fått chansen.

Men för Jacob Cederholm tar inte säsongen slut helt och hållet. För honom väntar SM-slutspel med HV71:s J20-lag.

– Jag åker tillbaka till Jönköping efter matchen mot Timrå men det blir inget spel i a-laget. Nu får vi hoppas på SM-guld med J20, säger Cederholm.

 

 

Slutspel inför direktkval till SHL Tingsryds AIF–IK Pantern 4–1 (1–1, 1–0, 2–0) Målen: 08:37 0–1 Axel Wemmenborn, 10:02 1–1 Zackary Philips, (Niklas Johansson, Nikolai Meyer), 38:01 2–1 Niklas Johansson, 50:09 3–1 Adam Schmidt, (Zackary Philips), 50:47 4–1 Christopher Bengtsson, (Nikolai Meyer). Skottstatistik: 29–24. Publik: 1 656, Nelson Garden Arena.

Relaterade artiklar