Seriefest intar Malmö: ”Växer så det knakar”

Populära seriefestivalen växer för varje år.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Malmö Seriefest är en seriefestival där fokus ligger på självpublicerade tecknade serier. Nu i helgen är skaparna själva på plats på Malmö stadsbibliotek för att sälja sina serier och delta i programpunkter på scenen. I år är femte året som festivalen arrangeras. 

– Det började 2015 och alla åren har vi varit på biblioteket. Först var vi i Röda rummet, men sedan fick vi växtvärk och fick flytta upp. Vi växer så det knakar, säger Natalia Batista som själv är serieskapare och lärare på Serieskolan i Malmö. 

Foto: Seriefest.

Första året kom det omkring 500 besökare till Seriefesten – förra året 1500. Tidigare år har festen fått stöd från Region Skåne, men inte i år. 

– Det finns en begränsning i hur många år man kan söka bidraget. Så vi fick köra ”back to basics”, men vi kör ändå en full festival och jag tror att besöksrekordet kommer fortsätta växa, säger Natalia Batista. 

Enligt henne är serieintresset på uppgång – och särskilt i Malmö, mycket på grund av Serieskolan. 

– Det är 30 elever som går där varje år. Många stannar sedan kvar i staden och bygger nätverk, studio och förlag på plats. Det är därför Seriefest behövs. Det finns ingen annan seriefestival i Malmö som har den här öppna attityden, säger Natalia Batista.

Foto: Seriefest.

Man behöver inte vara en fullfjädrad serienörd för att kunna uppskatta festivalen säger Natalia Batista. 

– Det är bra att det ligger på en sådan allmänplats. Flera kan trilla och lära sig något nytt. Men det roligaste med Seriefesten är alla möten. Dels mellan serietecknarna själva och dels mellan serietecknare och besökare, avslutar hon. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar