Laddar

Seger igen – men publiken sviker Pantern: ”Tråkigt”

Andra raka segern och en kanonstart på säsongen. Men publiken sviker Pantern.

delningar

Pantern är inte kända som något publiklag. Förra säsongen hade man som nykomling sämst publiksnitt av alla lag i hockeyallsvenskan med 625 åskådare. De som låg strax ovanför Pantern i publikligan, Asplöven, hade ett snitt på 1 062.

Hittills denna säsong har det inte sett bättre ut. Premiären mot Vita Hästen lockade bara 577 åskådare. En som reagerade var 24Malmös hockeybloggare Magnus Bengtsson, som i ett blogginlägg kallade publiksiffran för både pinsam och ett hån mot Pantern. Det gav ingen effekt. Säsongens andra hemmamatch mot Karlskoga sågs av 558 åskådare.

– Det är tråkigt, men samtidigt är det tuff konkurrens i stan. Vi kan bara göra vårt på isen och sen hoppas vi att folk kommer, säger backen Emil Carnestad till 24Malmö.se.

Sista säsongen i hockeyallsvenskan, 2014-2015, hade Malmö Redhawks ett publiksnitt på 6 258. Året innan låg siffran på 5 667. En enorm skillnad mot Pantern.

– Vi får väl spela ännu bättre på isen helt enkelt och få hit folket, säger Carnestad.

Kan ni som spelare göra mer? – Vi får väl synas mer ute och berätta vilka vi är. Folk har kanske inte så bra koll på oss i Pantern. Men förhoppningsvis har dem det snart.

Vad vill du hälsa till alla som inte är på läktaren? – Kom hit och kolla på en rolig och fartfylld hockey. Vi kämpar i 60 minuter och ger oss aldrig.

Carnestad var annars den som inledde målskyttet i 2-1-segern mot Karlskoga. – Jag fick gott om tid att sikta in mig. Det var bra trafik framför målet också, säger han om skottet från backposition.

Efter premiärförlusten mot Vita Hästen har nu Pantern två raka segrar. En kanonstart på säsongen för laget som tippades sist av experterna.

– Det kommer krävas krig hela säsongen men det är kul att det funkar direkt i början. Det är bra att få upp självförtroendet och köra på.

Har ni använt experternas dom som tändvätska? – Det är klart, det var likadant förra säsongen och då visade vi att vi kunde spela. År två sägs vara tuffare men vi är bättre förberedda också.

Hockeyallsvenskan IK Pantern-Bik Karlskoga 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) Mål: 1-0 (21:41) Emil Carnestad (Emil Sandin, Erik Nyström), 2-0 (31:51) Axel Wemmenborn (Dennis Svensson), 2-1 (34:46) Alexandre Lavoie (Victor Ejdsell, Henrik Larsson) Publik: 558 (Malmö isstadion)

Relaterade artiklar