Laddar

Satsning på tennis i förorten fortsätter

Foto: Stina Stjernkvist

Får mer pengar till projektet.

delningar

Projektet med att erbjuda tränarledda tennislektioner i Sveriges förorter fortsätter. Nu står det nämligen klart att projektet beviljats 550 000 kronor från Framåtfonden – vilket gör att förbundet nu kan satsa ytterligare på att få fler barn i Malmö att röra på sig. 

– Barn och unga rör sig alldeles för lite i Sverige och vi måste tillsammans hjälpas åt att bryta den trenden. Framåtfonden möjliggör för specialidrottsförbunden att testa idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse. Förhoppningen är att fler hittar glädjen i att leva ett aktivt liv, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet i ett pressutskick. 

Syftet med Tennis på gatan är att erbjuda barn och ungdomar i segregerade områden. 

– Tennis på gatan syftar till att erbjuda barn och ungdomar i segregerade områden en chans att komma i kontakt med idrotten under kontinuerliga former. Målet med projektet är att det över tid ska fungera som vår övergripande paroll för rekrytering av nya spelare. Via Framåtfonden har vi i år startat upp kontinuerlig verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Örebro. Med årets nya utbetalning kan vi fortsätta satsa och se till att tennisen blir mer inkluderande i fler orter, säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.

Relaterade artiklar