Satsning på tennis i förorten fortsätter

Foto: Stina Stjernkvist

Får mer pengar till projektet.

delningar

Projektet med att erbjuda tränarledda tennislektioner i Sveriges förorter fortsätter. Nu står det nämligen klart att projektet beviljats 550 000 kronor från Framåtfonden – vilket gör att förbundet nu kan satsa ytterligare på att få fler barn i Malmö att röra på sig. 

– Barn och unga rör sig alldeles för lite i Sverige och vi måste tillsammans hjälpas åt att bryta den trenden. Framåtfonden möjliggör för specialidrottsförbunden att testa idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse. Förhoppningen är att fler hittar glädjen i att leva ett aktivt liv, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet i ett pressutskick. 

Syftet med Tennis på gatan är att erbjuda barn och ungdomar i segregerade områden. 

– Tennis på gatan syftar till att erbjuda barn och ungdomar i segregerade områden en chans att komma i kontakt med idrotten under kontinuerliga former. Målet med projektet är att det över tid ska fungera som vår övergripande paroll för rekrytering av nya spelare. Via Framåtfonden har vi i år startat upp kontinuerlig verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Örebro. Med årets nya utbetalning kan vi fortsätta satsa och se till att tennisen blir mer inkluderande i fler orter, säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar