Laddar

Sagan Tex Williamsson: ”Jag har alltid haft det i mig”

Tex Williamsson agerade vägg när IK Pantern tog tre viktiga poäng hemma mot Almtuna på Malmö Isstadion.

delningar

24-årige Tex Williamsson huserade i det dåvarande division 2-laget Tyringe för två säsonger sedan. I våras fick han chansen i IK Pantern i slutet på säsongen och han skrev tidigt på för en förlängning. Det som hänt sedan dess liknar närmast en saga. På onsdagkvällen spikade han igen målet fullständigt när IK Pantern besegrade Almtuna.

– Det var riktigt skönt att studsa tillbaka. Vi gjorde en riktig plattmatch uppe i Timrå senast, då är det extra skönt att ta tre poäng här hemma i kväll, säger Tex Williamsson efter slutsignalen.

För knappt två år sedan spelade du i division 2? – Jag har alltid känt att jag haft det i mig och jag hade mer än division 2 i mig. I Tyringe fick jag mycket matcher och det är då man utvecklas. Det gäller att hitta förtroende och en klubb som tror på en.

Tyringe var ett stopp på vägen bara? – Ja, så kan man kanske säga. Tyringe är ett bra fönster och det är en klubb som syns mycket.

Hittills har Tex Williamsson delat målvaktssysslan med Oscar Malm. Konkurrensen är något som han ser väldigt positivt på – och ett nödvändigt ont för att utvecklas.

– Vi har stått tre matcher var nu och på ett sätt är det skönt att inte vara en utsatt förstemålvakt. Man får komma till jobbet varje dag och slåss om det, menar han.

Står du i nästa match mot Mora? – Vi får se, vi har träning nu i morgon och på fredag.

Se en intervju med IK Panterns tränare, Fredrik Hallberg, i TV-klippet ovan.

IK Pantern–Almtuna IS 2–1 (1–0, 0–0, 1–1) Målen: 4,20, Patrik Blomberg, 50.07 Mattias Persson (Johan Björk), 57,45 Emil Larsson. Skottstatistik: 23–34 (11–17, 7–5, 5–12) Publik: 420, Malmö Isstadion.

Relaterade artiklar