I samarbete med annonsör

Så vill Malmöborna bo – och så ser framtidens boende ut

Skulle du kunna tänka dig en teknikfri zon i din bostad? Då är du inte ensam.

delningar

I Sveriges större städer har efterfrågan, till följd av urbaniseringen och bostadsbristen påverkat priset på bostäder. Malmös situation skiljer sig en aning från de två större städerna Göteborg och Stockholm eftersom det finns fler valmöjligheter till en bredare prisbild, både vad gäller bostadstyp och geografiska lägen i staden.

Svensk Fastighetsförmedlings Kasper Isgren tror inte att vi kommer behöva bo mer trångbott inom snar framtid, snarare att vi kommer bygga smartare och ta vara på kvadratmetrarna.

– Vi kanske inte riktigt är där än i Malmö men när städerna fortsätter att växa så behöver man bygga smartare och även nyttja höjdled ochförtätning istället för att bara utöka staden på bredden. Jag tror att vi kommer se bostäder med smartare kvadratmeter i sig, säger Kasper Isgren.

I takt med att priserna på bostäderna fortsätter att stiga så kommer även allt färre vara intresserade av att köpa ”döda ytor”, det vill säga sämre planerade ytor i  bostäder.

– Funktionen av en tvårumslägenhet kan vara densamma oavsett om den är 55 eller 68 kvadrat. Det handlar om hur ytorna är planerade, säger Kasper.

Undersökningen från Svensk Fastighetsförmedling visar också att fler och fler drömmer om en lantlig tillvaro, vilka goda alternativ finns i närheten eller utkanten av Malmö?

– Vi drömmer ofta om det vi idag inte har. För en stadsbo kan längtan till en lugnare miljö på landet innebära lite logistiska utmaningar om man jobbar i staden. Det finns dock flera alternativ med bra pendlingsmöjligheter. Söder om Malmö kring Tygelsjö, Vintrie och Klagshamn blir den lantliga känslan påtaglig trots att avståndet till Malmö är behändigt. Även ut mot Svedala och Skurup. Det bästa tror jag själv är att utforska och ta sig runt för att upptäcka och känna in en ny plats att bo på.

Sex av tio i undersökningen skulle kunna tänka sig ett teknikfritt rum i sin bostad. Skulle du personligen kunna tänka dig det? 

– Jag tror på tekniska lösningar som underlättar våra liv. Digitala lösningar som gör det lättare för oss och sparar tid. Däremot tror jag också att vi behöver vara fria från den ibland. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att ha en teknik eller mobilfri zon i min bostad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar