Laddar

Så höjer du värdet på din bostad innan försäljning

Går du i tankarna om att sälja din bostad? Här ger mäklarna sina bästa tips på vad du ska tänka på innan försäljning.

delningar

Om du ska sälja din lägenhet kan det vara värt att spendera lite pengar på den innan du lägger ut den till försäljning. Metro har bett en grupp mäklare om sina bästa tips på vad du ska tänka på för att höja värdet på din lägenhet.

Enligt Peter Eriksen, Mäklarhuset, är det viktigast att laga alla små skavanker som ofta finns i boenden. Till exempel kan det vara att skruva fast ett vägguttag som sitter löst. I grunden handlar det om att fixa i ordning sådant som köparen själv inte har lust att åtgärda det första den gör som nyinflyttad. Något som flera av mäklarna återkommer till är att du bör fundera över hur dina tapeter och golv ser ut. – Om du har udda tapeter – tapetsera eller måla om. Vitt eller ljusgrått är att rekommendera. Samma gäller för om du har olika golv i olika rum. Att lägga nytt golv är lätt fixat och gör mycket för köparens intryck, säger Peter Eriksen.

Tommy Sundvall, Mäklarhuset, menar att det även kan vara värt att fundera över hur kök och badrum ser ut. – Om du har köksluckor gjort av furu, lackera dem vita. Det kan förvandla ett kök som uppfattas som omodernt till att uppfattas modernt och fräscht. I badrummet kan du byta både handfaten och toaletten, samt bygga ett inglasat duschhörn i stället för att ha draperier. Allt det här gör så att värdet ökar mer än vad du själv investerar i att renovera, säger han till Metro.

Mäklarnas bästa tips för att öka priset på din bostad: – Tapetsera eller måla om väggarna om du har udda tapeter. Gärna i ljusa färger. – Fixa små skavanker, till exempel sladdar som hänger eller eluttag som inte sitter fast. – Satsa på belysning och skapa flera ljuspunkter i lägenheten. – Har du råd och plats för praktiska saker som tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin, installera det i lägenheten. – Optimera planlösningen så att boendet känns luftigt. – Om du har möjlighet att sätta upp en vägg – gör det. På så sätt kan du omvandla en etta till en tvåa eller en tvåa till en trea. – Titta över kök och badrum. Ett badrum med ny toalett och duschdörrar i stället för draperi lockar fler

Relaterade artiklar