Så blir årets sommarkort: ”Jättepopulärt”

Foto: Pressbild Skånetrafiken.

Då börjar det gälla och det landar prislappen på.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är med start nu på lördag, den 25 maj, som årets sommarkort eller, sommarbiljett, finns tillgängligt via Skånetrafiken. Priset på kortet i år är 699 kronor och det kommer att gälla mellan den 15 juni till och med den 15 augusti. 

– Det är jättepopulärt i Skåne. Då kan man åka så mycket man bara orkar i Skåne. Sedan har vi även erbjudandet att en vuxen kan ta med sig två barn gratis upptill de fyller 20 år. Barnen under sju år åker gratis och i år har vi en kampanj där vi pratar mycket om att ”hemestra”, säger Camilla Bunke, försäljningschef vid Skånetrafiken. 

”Hemestra” innebär att man stannar hemma och då får en chans att åka runt och upptäcka Skåne. På sin sajt har Skånetrafiken dessutom lagt ut tips på olika resmål i länet. 

– Reser du kollektivt reser du dessutom klimatsmart och minskar ditt CO2-utsläpp. Vi tycker givetvis att det är trevligt om så många som möjligt köper sådana här biljetter och åker kollektivt, säger Camilla Bunke. 

Förra året kunde Skånetrafiken dessutom erbjuda sommarlovsbiljetten som riktade sig till skolungdomar. Men det var ett led av ett regeringsbeslut – och något sådant beslut finns inte i år. Tack vare den biljetten var det nästan 300 000 som valde att nappa på sommarerbjudandet. 

– Vårt mål i år är att sälja 230 000 sommarbiljetter i form av kort och appbiljetter. Tittar vi två år tillbaka, innan vi erbjöd sommarlovsbiljetten från regeringen, sålde vi 210 000, så vi har höjt vårt mål. Jag tror att ökningen beror på att fler och fler väljer att resa kollektivt och att fler upptäcker fördelarna med det. Sedan är det förmånligt med sommarbiljetten, säger Camilla Bunke. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar