Rolf, 86, tappade 60 år gammalt brev – hittades av personalen på operan

"Måste ha ramlat ur jackfickan under konserten"

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

När Malmö Opera städade efter allsången lördagen den 6 april hittade de ett brev poststämplad 1960 i Kristianstad skickat till en adress i Hägersten i södra Stockholm. Eftersom brevet redan var öppnat tänkte de att ägaren var angelägen om att få tillbaka sitt brev. Några dagar senare efterlyste Malmö Opera ägaren i ett inlägg på deras Facebooksida. Intresset bland allmänheten att hitta ägaren var stort – inlägget fick cirka 1 000 delningar och över 50 kommentarer.

Foto: Malmö Opera.

Den 12 april publicerade Malmö Opera ett nytt Facebookinlägg där de, med hjälp av en släktforskare funnit ägaren till det borttappade brevet.

Brevet visade sig tillhöra Rolf Nilsson, 86, som bor tillsammans med sin fru Barbro Nilsson i Malmö. Brevet var skickat till Rolfs föräldrar och när föräldrarna senare gick bort återfick Rolf brevet.

Anledningen till att brevet var stämplat i Kristianstad berodde på att att det nygifta paret vid den här tiden bodde i en lägenhet i Kristianstad. Varför Rolf hade med sig brevet på konserten förklarar Barbro så här:

Rolf och Barbro Nilsson gifte sig den 1 augusti 1959 i Fjälkinge kyrka. Med på bilden även näbb Magnus Sallrot. Foto: Privat.

– Min man har njursvikt och går på dialys och då brukar han ta med sig gamla brev som han läser på bussen. Just det här brevet måste ha ramlat ur hans jackficka under konserten. Han märkte inte att han hade tappat brevet förrän de hörde av sig operan. Men just det här brevet innehöll inget särskilt, säger hon.

Makarna Nilsson har varit ett par i mer än 60 år. Foto: Privat.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar