Rob Kelly klar för MFF: ”Ingen tvekan”

Foto: pressbild.

Britten ansluter till klubben.

delningar

Nu är det klart att Rob Kelly ansluter till Malmö FF. Det i rollen som assisterande tränare. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 31 december 2020 och tillträder sin när truppen återsamlas i början av nästa år. Det meddelar MFF i ett pressmeddelande. 

Han är 53 år gammal och under sin aktiva karriär som spelare tillhörde han bland andra Leicester City FC och Wilverhampton Wanderers FC, men en ryggskada tvingade honom att avsluta karriären som 24-åring. Han har erfarenhet som huvudtränare och assisterande tränare i flera engelska klubbar. 

– Rob är professionell, seriös och har stor erfarenhet. I England har han arbetat som tränare i många år i flera olika roller. Han är en vass instruktör på träningsplanen, inte minst i det defensiva arbetet, säger Daniel Andersson, sportchef i pressmeddelandet. 

– Malmö FF är en inspirerande förening med fin historia. Det var ingen tvekan när möjligheten dök upp att få arbeta för en så stor klubb. Jag arbetade som ungdomstränare i Blackburn under tiden då Roy Hodgson var huvudtränare och han talade alltid väl om Malmö. Jag ser fram emot utmaningen och längtar redan efter att få komma igång, säger Rob Kelly själv i pressutskicket. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar