Laddar

Rhett hittade rätt direkt – men Redhawks föll

Tillbaka efter lång skadefrånvaro – då hittade Rhett Rakhshani rätt direkt – men Malmö Redhawks föll.

delningar

 

Rhett Rakhshani har inte spelat sedan SHL-premiären mot Rögle. På tisdagen var han tillbaka i Malmö Redhawks – och det med besked. Amerikanaren var inblandad i det mesta och passade på att spela fram till Nils Anderssons första mål för säsongen redan efter ett par minuters spel.

– Det har varit lite stolpe ut hittills, men nu var det rätt in. Nej, men det är skönt. Jag har haft många skott och några assist men pucken har studsat fel, och jag har inte kommit till de farliga lägena. Sedan fick jag en bra servering av Rhett, sa Nils Andersson till C More i den första periodpausen.

Rhett Rakshani fortsatte att visa att han saknats och var även inne när Malmö Redhawks gjorde 3–2 i mitten av den andra perioden.

– Det känns bra. Mina lungor brinner, men kroppen är fin och händerna också. Jag är trött på att sitta bredvid – det är kul att vara med igen. Jag hoppas att vi kan avgöra matchen i den tredje perioden, sa Rakhshani till C More inför slutakten.

Men något avgörande blev det aldrig – trots stor dominans från såväl Rakhshani som Redhawks i den tredje perioden. I stället kunde gästerna Linköping avgöra matchen när det återstod 40 sekunder och fyra sekunder kvar gjorde de sedan 5–3.

– Vi är det bättre laget och har två skott i stolpen. Vi ska vinna den här matchen, sa Frederik Storm och fortsatte:

– Jag skapar mycket, men kan göra ett eller två till i tredje perioden. Vi behöver vara lite mer effektiva.

För Malmö Redhawks väntar nu en ny hemmamatch på torsdag när Brynäs kommer på besök till Malmö Arena.

SHL IF Malmö Redhawks–Linköpings HC 3–5 (1–2, 2–1, 0–1 ) Målen: 08.24 1–0 Nils Andersson, (Rhett Rakhshani, Frederik Storm), 09.19 1–1 Patric Mullen, 12.32 1–2 Tony Mårtensson, (Derek Roy, Nick Sörensen), 24.58 2–2 Anton Mylläri, (Frederik Storm), 28.37 3–2 Andy Miele, (Frederik Storm), 35.23 3–3 Jakob Lilja, (Niklas Persson, Kristian Näkyvä), 59.20 3–4 Ken Andre Olimb, (Niklas Persson), 59.59 3–5 Eddie Larsson. Skottstatistik: 28–23 (7–9, 10–5, 11–8). Utvisningar: MIF: 4×2. LHC: 6×2. Domare: Patrik Sjöberg & Mikael Nord. Publik: 5 495, Malmö Arena.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?