Laddar

Redhawks superdansk om succéstarten: ”Det är overkligt”

Ett ruggigt fint slutspel i våras. Malmö Redhawks Frederik Storm har fortsatt på den inslagna vägen.

delningar

Malmö Redhawks Frederik Storm har inlett säsongen precis som han avslutade den: briljant. Inför matchen mot Färjestad hade dansken noterats för sju poäng på fyra matcher – efter matchen hade han gjort ytterligare tre – och dessutom avgjort den. Därmed har Storm gjort tio poäng på fem matcher, vilket ger honom en delad förstaplats i SHL:s poängliga.

– Jag tycker hela vår kedja fått en riktigt bra start. Sedan tycker jag att puckarna studsar rätt just nu. Men jag vet att det inte kommer göra det hela säsongen. Man får passa på att njuta av det, säger Frederik Storm och hyllar samarbetet med landsmannen Nichlas Hardt och Erik Forssell.

– Vi har ett gemensamt sätt att spela på, som vi vet fungerar. Alla litar på varandra och då blir vi farliga. Forssell är så rutinerad och bra. Vi vet alltid var vi var har honom. Vi känner oss väldigt säkra tillsammans med honom.

Hur ser du på det avgörande målet? – Bra spel av laget framför allt. Ett riktigt snyggt långpass till Hardt, sedan vet jag inte riktigt vad som hände… Målvakten tappade pucken och kontrollen – då kunde jag slå in den.

Du har inlett säsongen med tio poäng på fem matcher. Har du varit med om något liknande? – Nej, det tror jag inte. Det är overkligt att det gått så bra, men vi fortsätter jobba så får vi se hur länge det fortsätter.

För Malmö Redhawks väntar ny match redan på lördag. Då mot tabellsexan Skellefteå AIK. En tuff drabbning, enligt Storm.

– Det blir tufft. Skellefteå är ett bra lag, men jag tycker att vi har ett så pass bra att vi har chans att vinna mot alla – oavsett om det är hemma eller borta. Vi ska åka dit för att vinna.

 

SHL IF Malmö Redhawks–Färjestads BK 3–2 e. förl (0–0, 1–0, 1–2, 1–0) Målen: 22.48 1–0 Nichlas Hardt, (Frederik Storm), 41.13 1–1 Anton Grundel, (Michael Lindqvist), 47.47 1–2 Dick Axelsson, (Michael Lindqvist, Rasmus Asplund), 50.23 2–2 Christoffer Forsberg, (Frederik Storm, Lukas Haudum), 63.45 3–2 Frederik Storm, (Anton Mylläri, Nichlas Hardt) Skottstatistik: 39–26 (10–10, 17–6, 10–8, 2–2). Utvisningar: MIF: 2×2. FBK: 3×2. Domare: Morgan Johansson & Daniel Winge. Publik: 6 272, Malmö arena.

Relaterade artiklar