Laddar

Redhawks förre målkung klubblös: ”Inte optimalt”

Målkung i Malmö Redhawks för två säsonger sedan – nu är han klubblös. "Det är verkligen inte optimalt", säger han.

delningar

Björn Svensson var, tillsammans med Andreas Thuresson, Malmö Redhawks målkung för två säsonger sedan – trots det blev det inget nytt kontrakt då. I stället blev det spel i Färjestad som han sedermera bröt med och avslutade säsongen i tyska Ingolstadt där inte blev någon fortsättning.

– Situationen var inte optimal i Färjestad. Därför blev jag glad när jag fick erbjudandet från Tyskland. Jag trivdes i Ingolstadt men tyvärr åkte vi ut i play in-spelet, säger Björn Svensson.

Och nu är du klubblös. – Ja, det är verkligen inte optimalt. Det enda jag vet är att jag inte vill ta ett jobb som jag inte vill ha.

Har du haft funderingar på att sluta? – Nej, inte med hockeyn. Jag vill fortsätta spela utan tvekan och hoppas att jag har många år kvar.

Enligt hans agent Gunnar Svensson har det inte saknats anbud.

– Man kan säga så här: det finns mängder av allsvenska klubbar som hört av sig. Där kan han välja och vraka. Men han sitter lite coolt och vill ha något högre upp. Kanske från SHL eller Tyskland, säger han.

Finns det möjlighet att spela i SHL? – Det finns ju en chans och möjlighet. Men just nu är det bara prat helt enkelt.

När tror du att något blir klart? – Det går inte att säga något datum. Det har jag lärt mig under alla år. Men ju förr desto bättre är det bästa svaret.

Relaterade artiklar