Laddar

Rånoffer hade dubbel tur i oturen – tjuv greps efter intensiv jakt

Tjuven var snabbt framme när skoleleven gick på toaletten. Men efter en ihållig jakt kunde en 47-årig man gripas.

delningar

Det var vid 14-tiden under onsdagen som en elev i övre tonåren på Pauliskolan i Malmö tog ett snabbt besök på toaletten i samband med att han skulle sluta för dagen.

Han ställde sin datorväska direkt utanför och ska ha varit inne på toaletten i cirka en minut. När han kom ut upptäckte han att datorväskan var borta.

Strax därpå hörde han hur någon sprang längre bort i korridorerna.

– Han hör raska fotsteg och följer efter. Då ser han plötsligt hur en man hoppar upp på en cykel precis utanför skolan och cyklar iväg med hans datorväska, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Fick hjälp av bekant i bil Tillsammans med en vän tog gymnasieeleven upp jakten på tjuven men eftersom han cyklade var han för snabb. Precis när de båda höll på att tappa honom dök turligt nog en bekant upp i en bil och jakten fortsatte i bilen.

– De följer efter cykeln längs Amiralsgatan och vid korsningen Falsterbogatan kommer de ifatt mannen, säger Nils Norling.

Tjuven drog kniv Mannen blev då hotfull och drog kniv mot eleven som krävde att få tillbaka sin stulna datorväska. Samtidigt körde en rutinpatrullerande polispatrull förbi och såg vad som inträffade.

– De blir fint invikade och kan odramatiskt gripa mannen som nu misstänks för både stölden och olaga hot, säger Nils Norling.

Ingen skadades vid händelsen. Datortjuven visade sig vara en 47-årig man som anhölls senare under eftermiddagen.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?