Postnords nya drag: Kan börja med digitala postboxar

Håkan Ericsson, vd på Postnord. Pressfoto: Postnord.

Vill lösa problemet med paketutdelningen. Snart kan du få hämta dina paket i digitala boxar.

13 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På grund av den explosionsartade ökningen av e-handelsleveranser behöver Postnord leta efter nya leveranslösningar.

En möjlig lösning på problemet med paketutdelning hoppas Postnord få genom digitala paketboxar. Det är tänkt att kunderna ska ta sig till boxarna för att hämta ut sitt paket och ska med hjälp av en app kunna öppna boxen via Bluetooth.

Postnord ska nu testa att placera ut 200 digitala paketboxar i danska Kolding. Om testet faller väl ut kommer det resultera i en utrullning av paketboxar i hela Danmark. Piloten och eventuell fortsatt utrullning kommer att ligga till grund för vidare expansion i övriga nordiska länder, enligt företaget.

– PostNord har under flera år testat olika typer av framtida leveransalternativ som exempelvis leveranser till baklucka och hemleveranser till låst utrymme. Piloten i Danmark är ytterligare ett steg i utvecklingen, säger Håkan Ericsson, koncernchef och vd för PostNord i ett pressmeddelande.

Paketboxarna kommer i Danmark att gå under benämningen ”nærboks”. Under den sex månader långa testperioden kommer mottagarna att kunna hämta ut paket i paketboxarna både från Postnord och en annan paketdistributör.  

Syftet med digitala paketboxar är inte enbart enkelhet för mottagaren, utan även en hållbar produktionslösning där leveransen kan ske under dygnets alla timmar, menar Postnord.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar