Polisens spaning avslöjade bordell i ett hyreshus

Genrebild. Foto: Denny Gruner

Lägenhetsbordellen i Malmö har kopplingar till en större prostitutionshärva som avslöjades i Göteborg.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var när polisen matchade annonser på sexsajter med en lägenhet i ett MKB-hus i västra Malmö som det nystades upp. Ett flertal sexköpare avslöjades i våras efter att ha besökt adressen och fallet hänger ihop med en större prostitutionshärva, skriver Hem&Hyra.

I mars 2018 satt spanare från polisens människohandelsgrupp gömda och iakttog en trappuppgång i västra Malmö. Vid ett tillfälle ser de hur en taxi stannar utanför huset och en person kliver ur taxibilen. Han tänder en cigarett och ringer ett samtal med sin mobiltelefon. Efter en stund öppnar en kvinna porten och släpper in mannen. Polisens spanare kan från sin position se hur mannen går upp för trapporna och in i en lägenhet.

Mannen blir stoppad när han en halvtimme senare lämnar MKB-huset. Han erkänner sitt brott vid ett senare förhör. Mannen är bara en av flera män som går samma öde till mötes. Polisens spanare har koll på annonser och minst fyra kvinnor använder lägenheten.

Den första mannen åtalas nu för sexköp och minst tre andra män har dömts till strafföreläggande efter att ha besökt samma lägenhetsbordell.

Lägenhetsbordellen i Malmö har kopplingar till en större prostitutionshärva som avslöjades i Göteborg under 2018. Där dömdes flera personer som hämtat kvinnor i Rumänien och tagit dem till Sverige för att sedan placera ut dem i lägenheter i bland annat Malmö och Göteborg, skriver Hem&Hyra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar