Polisen om skjutningen på centralen: "Hans ID är fortfarande inte fastställt"

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

"Så länge vi inte kan motbevisa eller utesluta att det är ett terrorärende jobbar vi på defensiven", säger kommenderingschefen Per-Olof Söyseth.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter skottlossningen på Malmö centralstation vid 10-tiden på måndagsförmiddagen kallade polisen till pressträff under eftermiddagen. Enligt polisen sköts mannen i benen, med ett eller två skott. Mannen ska fortfarande ha varit hotfull efter att ha blivit skjuten.

– I den här situationen blev händelseförloppet att polisen kände sig trängda och utförde verkanseld. Efter att han blivit skjuten hämtas mannen av polis och ambulanspersonal och han förs till sjukhus. Kvar på plats finns väskorna. Väskorna i sig bedömdes utgöra ett hot, säger kommenderingschefen Per-Olof Söyseth under pressträffen.

Centralstationen spärrades av efter skjutningen och nationella bombskyddet kallades till platsen och sprängde sönder väskorna, uppger polisen.

– Bombskyddet sköt sönder väskorna och en analys pågår. Så länge vi inte kan motbevisa eller utesluta att det är ett terrorärende jobbar vi på defensiven. Det kvarstår avspärrningar men vi hoppas kunna häva dem så snart som möjligt så att människor ska kunna komma hem, säger Per-Olof Söyseth under pressträffen.

Beträffande gärningsmannen är hans ID fortfarande inte fastställt men den operationella avdelningen har tagit över för att utreda vem han är. Den närmsta tiden kommer det synas många poliser i Malmö.

– Vi har gjort ett antal husrannsakningar och fordonskontroller för att identifiera mannen som är gripen, men också i syfte att bringa mer ljus över händelsen, säger Per-Olof Söyseth.

Polisen kan i nuläget inte utesluta att fler personer varit inblandade, men de ser i dagsläget inte att det skulle vara fler inblandade.

Under sen eftermiddag anhölls mannen misstänkt för grovt olaga hot.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar