Polisen misstänker samband mellan helgens dåd

Foto: Fredrik Larsson / Mostphotos - Foto: Mostphotos

Explosionerna och flera av helgens skottlossningar i Malmö tros ha ett samband. En man har nu gripits misstänkt för inblandning i händelserna.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det har varit en intensiv helg för polisen i Malmö. Flera explosioner och skottlossningar har ägt rum inom loppet av bara några dagar. Nu misstänker polisen att fyra av helgens händelser hänger samman – den misstänkta skottlossning på Ramels väg, sprängningen på Persborgstorget, skottlossningen mot ett radhus på Södertorpsvägen och detonationen på Norra Grängesbergsgatan under söndagskvällen.

– Det är ett komplicerat händelseförlopp, säger Ewa-Gun Westford vid polisen.

En man har nu gripits och anhållits misstänkt för inblandning i händelserna. Den misstänkte mannen är 21 år gammal och han misstänks för utpressning.

Exakt hur de olika händelserna tros hänga ihop vill polisen i nuläget inte kommentera.

– Alla ärenden utreds var för sig och det är många olika faktorer och trådar som vi ska nysta i. Det pågår ett intensivt polisarbete och vi lägger ner stor kraft på det här, säger Ewa-Gun Westford.

Ingen person har skadats i samband med något av dåden.

Vet ni om det finns någon hotbild mot någon person?

– Man kan säga att det som pågår bland de här konstellationerna och individerna är i sig en hotbild, men detaljer kan vi inte gå in i.

De fyra händelserna var inte de enda våldsdåden som ägde rum under helgen. Under lördagskvällen blev en taxichaufför beskjuten i sin bil och vid ett taxiföretags kontor har det hittats misstänkta kulhål. De händelserna tros inte höra samman med de andra fyra.

– Det är separerade händelser, säger Ewa-Gun Westford.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar