Polisen har fått nog: "Tänk inte ens tanken"

Polisen i Skåne uppmanar människor att respektera eldningsförbudet.

delningar

Polisen i Skåne har under den senaste tiden gått ur med flera varningar om att det inte är tillåtet att grilla utomhus. Nu har de verkligen fått nog.

På sin Facebook-sida går polisen nu ännu en gång ut med en varning om att det rådet totalt eldningsförbud i Skåne.

– Solen skiner från en blå himmel över nordvästra Skåne vilket förstås inbjuder till härliga utomhusaktiviteter. Dessvärre fortsätter en del individer att grilla utomhus på allmänna platser vilket alltså inte är tillåtet, skriver de.

Polisen berättar att de under flera timmar låg en "väntlista" på tio skyndsamma ärenden där flertalet handlade om folk som grillade utomhus. Till detta kommer även den ordinarie utryckningen som exempelvis rör kriminell verksamhet, akut psykisk ohälsa och ordningshållning.

Under tisdagseftermiddagen inträffade en brand i Väla naturreservat där ett område på 40 gånger 10 meter stod i lågor. Spridningsrisken var mycket stor då flera byggnader ligger runt naturreservatet och eftersom det är extremt torrt. Polisen skriver att tack vare vännerna på Räddningstjänsten kunde elden till slut omringas och besegras. En anmälan om mordbrand är även upprättad.

– Vi kan bara repetera: Tänk inte ens tanken att ta med en grill på picknicken, utflykten eller besöket utomhus, skriver de i ett inlägg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar