Polisen gör en särskild insats under kvällens fotbollsmatch

Genrebild. Malmö FFs supportrar inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Häcken den 20 maj 2018 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166 - Foto: Bildbyrån, Christian Örnberg

Polismyndigheten har bedömt matchen som en särskild händelse.

delningar

Under kvällen vid klockan 21.00 spelar Malmö FF och Chelsea FC fotbollsmatch på Stadion i Malmö. Polismyndigheten har bedömt matchen som en särskild händelse.

Det övergripande målet för den polisiära insatsen är att alla upplever evenemanget som välkomnande, tryggt, säkert och stämningsfullt.

− De två lagen som möts i Malmö har båda många supportrar som vill heja fram sitt lag. Vi både tror och hoppas att det blir en folkfest men är förberedda om ordningsstörningar uppkommer, säger polisens kommenderingschef Ann-Louise Kämpe i ett utskick från polisen.

Hon hälsar samtidigt Chelsea FC välkomna till Malmö. Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang.

Kvällens match kommer att innebära en viss trafikpåverkan i anslutning till arenan och på större gator mellan arenan och centrum. Publik som har möjlighet uppmanas av polisen att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss till matchen. Polisen meddelar även att det kommer att finnas ordningsvakter på plats och polisens uppgift är att tillsammans med arrangören arbeta för ett tryggt och säkert arrangemang.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar