Laddar

Person utsatt för rån – knivhöggs i centrala Malmö

Två unga män misstänks för händelsen och flera andra rånförsök i Malmö.

delningar

Två unga män på 17 och 18 år misstänks för försök till grovt rån vid Malmö tingsrätt. De båda männen är sedan tidigare misstänka för flera rån och rånförsök under augusti måndag och har tidigare under hösten åtalats för dessa.

Det var den 29 augusti som de båda männen ska ha försökt tvinga en annan man i 20-årsåldern att överlämna sin mobiltelefon till dem. Det gjorde de genom att 17-åringen tryckte upp personen mot en vägg och höll en kniv framför dennes ansiktet.

Enligt åtalet ska 17-åringen ha sagt att han skulle hugga huvudet av personen och att han därför skulle ge honom telefonen. Samtidigt som detta ska 18-åringen ha slagit personen i ansiktet och 17-åringen ska ha huggit personen i ryggen.

Både slaget och knivhugget ska ha orsakat personen smärta och skador och han fick uppsöka akuten. Själva rånförsöket fullbordades aldrig, men senare på kvällen kunde polisen hitta de två misstänka ungdomarna.

Enligt åtalen förnekar ungdomarna brotten.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?