Parterapi i Malmö

Det finns många anledningar till att par söker terapi. Vissa par kämpar med kommunikation eller konflikter i sitt förhållande, medan andra kanske står inför allvarligare utmaningar som otrohet eller missbruk. Oavsett orsaken kan parterapi vara ett bra sätt att utforska de problem som påverkar ert förhållande och hitta lösningar som fungerar för er båda.

Parterapi utförs vanligtvis av en utbildad terapeut som träffar dig och din partner tillsammans. Terapeuten hjälper er att identifiera de frågor som orsakar problem i ert förhållande och arbetar tillsammans med er båda för att hitta sätt att lösa dessa frågor. Parterapi kan vara ett mycket effektivt sätt att förbättra kommunikationen, öka intimiteten och minska konflikterna i ert förhållande. Ett sätt att öka intimiteten i ert förhållande är att testa sexleksaker – En populär vibrator är lufttrycksvibrator.

Vad går parterapi ut på?

Parterapi är en typ av psykoterapi som syftar till att hjälpa par att lösa sina meningsskiljaktigheter och förbättra sin relation. Parterapi kan vara till hjälp för par som kämpar med kommunikation, konfliktlösning eller andra problem.

Parterapi utförs vanligtvis av en legitimerad terapeut eller rådgivare. Under parterapin arbetar terapeuten med paret för att hjälpa dem att identifiera och förstå sina problem. Terapeuten kommer också att lära paret effektiv kommunikation och färdigheter för konfliktlösning.

När ska man gå i parterapi?

Om ni upplever något av följande kan det vara dags att överväga parterapi:

 • Ni har samma gräl om och om igen utan någon lösning
 • Du känner dig bortkopplad eller avlägsen från din partner
 • Ni kommunicerar inte lika bra som tidigare
 • Ni är inte lika fysiskt intima som ni brukade vara
 • Det har uppstått ett stort problem eller en stor förändring i ert förhållande, till exempel otrohet eller missbruk
 • Du misstänker att din partner kan ha en affär
 • En av er eller båda överväger att skilja er

Hur kan parterapi hjälpa dig?

Parterapi kan hjälpa dig genom att:

 • Hjälpa er att kommunicera bättre med varandra
 • Öka intimiteten och kontakten
 • Minska konflikterna
 • Bygga upp förtroende och engagemang
 • Förbättra problemlösningen

Hur länge går man i parterapi?

Antalet sessioner som krävs för att terapin ska vara effektiv varierar beroende på parets situation och dynamik. I allmänhet behöver de flesta par minst 8-10 sessioner för att se betydande framsteg. Mer komplexa frågor kan kräva upp till 20 sessioner.

Hur lång tid tar varje session?

Varje session varar vanligtvis mellan 50 minuter och 1 timme. Den första sessionen kan dock vara längre för att få en övergripande förståelse för parets situation.

Vilka olika typer av terapier finns tillgängliga för par?

Kognitiv beteendeterapi, Gottman-metoden, emotionellt fokuserad terapi och program för att berika äktenskapet är några av de vanligaste typerna av terapier som används för att hjälpa par att förbättra sin relation.

Sammanfattning

Om du överväger parterapi är det viktigt att hitta en terapeut som har erfarenhet av att arbeta med par. Parterapi kan vara ett effektivt sätt att förbättra ert förhållande, men det är viktigt att välja en terapeut som ni känner er bekväma med och som ni tror kommer att vara till hjälp

När du har hittat en terapeut måste du och din partner åta er att delta i sessionerna tillsammans och arbeta med de frågor som orsakar problem i ert förhållande. Parterapi kan vara en mycket givande erfarenhet, men det krävs tid, ansträngning och engagemang från båda parter. Om du har problem i ditt förhållande, tveka inte att söka hjälp. Parterapi kan vara ett utmärkt sätt att förbättra kommunikation och intimitet och minska konflikter. Det kan också hjälpa er att förstå varandra bättre och hitta lösningar på de problem som orsakar problem i ert förhållande. Sök hjälp av en kvalificerad terapeut idag och ta det första steget mot ett sundare och lyckligare förhållande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *