Laddar

Panterntränarens ilska: ”En klapprutten domare”

Efter tre raka segrar tog vinstsviten slut för IK Pantern mot BIK Karlskoga på fredagskvällen. Efter matchen var Håkan Åhlund besviken på domartrion.

delningar

IK Pantern har gått starkt den sista tiden i Hockeyallsvenskan och kom till Karlskoga med tre raka segrar i ryggen. I kväll tog segersviten slut efter att BIK Karlskoga vunnit med 3–0. Efteråt var Panterns tränare, Håkan Åhlund, allt annat än glad på domaren, Johan Nordlöf.

– Jag tycker att det var en klapprutten domare i dag. Han var inte objektiv och det sa jag till honom efter matchen. Nivån överlag är för dålig på domarna. Vi ska göra allting proffesionellt. De måste ha någon känsla, dundrar Håkan Åhlund och fortsätter:

– Det är en klockren utvisning på Mattias Persson i slutminuterna som han släpper – men han tar en enhandshakning på Matte i andra perioden. Men det var samtidigt inte domarna vi föll på.

Vad föll ni på då? – Jag tycker att vi var lite för ineffektiva. Vi skapade för lite lägen, vi fick något läge med sex, sju minuter kvar men då var det alldeles försent. Sen spelade Karlskoga ett bra försvarsspel.

Hur tufft är BIK Karlskoga på bortais? – Alla matcher är lika tuffa på bortaplan. Vi hade en tuff bortamatch i måndags med när vi åkte upp samma dag till Norrköping.

Trots förlusten ligger Pantern kvar på femteplats i tabellen – vilket betyder SHL-kval. Men enligt Åhlund tittar de inte i tabellen.

– Vi tittar inte i tabellen, vi är tråkiga och gråa. Jag tycker att vi blir bättre och bättre för varje dag och har spelat bra hockey sista tiden, säger Åhlund.

På onsdag väntar ny match för Pantern, den går gången på hemmais – då kommer den nuvarande tabelltvåan, Timrå, på besök.

 

Hockeyallsvenskan BIK Karlskoga–IK Pantern 3–0 (1–0, 1–0, 1–0) Skottstatistik: 31–21 (9–6, 11–7, 11–8) Publik: 2 284, Nobelhallen.

Relaterade artiklar