Laddar

Panterntränaren ledde Skåne till guld: ”Har inte greppat det”

IK Pantern-tränaren ledde Skåne till guld i TV-pucken.

delningar

Skåne vann under söndagen TV-pucken för första gången på 28 år. Laget leddes av IK Panterns J20-tränare Linus Karlsson som för andra året i rad fanns med i ledarstaben.

– Jag tror inte riktigt man har greppat det. Det kommer lite till från och till… och jag tänkte först: shit det är stort alltså, säger Linus Karlsson till 24Malmö.se och fortsätter:

– Jag har hela tiden trott på gruppen, men att stå där med pokalen framför sig är svårt att föreställa. Man börjar med en grupp på 80-90 ungdomar och vet aldrig vad man kan få ut. Att få ihop gruppen så här är helt overkligt. Jag har har aldrig varit med om det tidigare.

27-årige Karlsson har precis inlett sin tränarkarriär efter spel i Malmö Redhawks juniorverksamhet, IK Pantern, Landskrona och Limhamn. Nu satsar han helhjärtat på att bli en bra tränare.

– Det är skitkul att kunna fortsatte med hockeyn efter att jag la av. Jag tycker det är kul och engagerar mig väldigt mycket. Målbilden är att kunna leva på på det i framtiden, säger Karlsson.

Och Linus Karlsson ser ut att få fortsatt förtroende för Skåne TV-puckslag även nästa säsong.

– Jag har inte skrivit något avtal ännu, men har fått en muntlig förfrågan. Det är en stor ära att få jobba med distriktslaget och ett jätteroligt uppdrag, säger Linus Karlsson.

 

Relaterade artiklar