Laddar

Överrumplade ordningsvakt efter planerad stöld

Nu väntar fängelse för 22-åringen.

delningar

Det var den 23 november i år som en 22-årig man från Malmö och två vänner till mannen befann sig på köpcentret Emporia för att begå en stöld. Trion hade med sig en preparerad ryggsäck och planen var att stjäla parfymer från en butik.

22-åringen samt en av de andra männen gick in i butiken medan en väntade utanför. Efter en stund kom de två ut med parfym till ett värde av över 2 000 kronor och sedan sprang trion från platsen.

Personalen från butiken kallade på ordningsvakter som inledde jakten på de tre männen. De tre killarna sprang åt skilda håll och 22-åringen satte sig i en taxi. Men den ena vakten var snabbt framme och bad honom kliva ur fordonet. När han klev ur taxi började han kränga med kroppen när vakten skulle gripa honom. 22-åringen lyckades ta sig i ur vaktens grepp sedan utdela ett hårt slag på vaktens hals, som enligt vakten gjorde att han kände smärta i två dagar.

Därefter sprang han återigen iväg, men fångades senare in av en annan ordningsvakt på platsen. Nu döms 22-åringen för stöld samt våld mot tjänsteman och får fyra månaders fängelse som straff.

Relaterade artiklar